Erikoisempia juttuja...

ERIKOISIA PILKKISAALIITA

Isonkyrön Kalliojärvellä saatiin sunnuntaina 18.03.2012 erikoisia pilkkisaaliita. Kirjolohien, pikkulahnojen ja ahventen lisäksi kolme eri pilkkijää sai saaliikseen ravun. Yksi rapu otti syöttitahnaan, toinen kärpästoukkaan, kolmannesta syötistä ei ole tietoa. Ravut olivat aika suuria ja hyväkuntoisia. Pienen ihmettelyn jälkeen ravut pääsivät takaisin omaan elementtiinsä.

(kuva: Risto Saarinen)

Pitkäjärven lohikisassa 2.1.2010 tarttui Riston koukkuun erikoisen näköinen kirjolohi. Kalalle oli ilmeisesti sattunut jonkinlainen tapaturma jo kasvuvaiheessa. Edestä selkäevään asti muuten melkein normaalin näköinen, mutta selästä aika lailla "paisunut". Lahnaa muistuttava kirjolohi painoi vain 660 g. - Perattaessa paisunut selkä näytti jotenkin sekavalta, ruodot olivat tiiviimmässä kuin normaalisti ja selkälihakset oudon näköiset.

(kuva: Jari Saarinen)

 

Kätkänjärven soutu-uisteluissa 20.9.2009 lukuisten pohjatärppien joukossa oli yksi tavallista pahempi. Pitkällisen yrityksen jälkeen saatiin pohjasta nousemaan vanha, haiseva kalaverkon jäänne. Pienen ihmettelyn jälkeen mytyssä todettiin olevan yhteensä viisi eri tasoista uistinta. Viimeisin kiinni jäänyt oli muutaman päivän takainen, vanhimmat kenties edelliskesältä.

(kuva: Risto Saarinen)

Happikatoa? Olimme 25.3.2009 (Marja-Leena, Jari ja Risto) Töysän Akkojärvellä pilkillä (pikainen reissu illansuussa). Ahvenesta emme saaneet merkkiäkään, mutta vanhoja reikiä aukoessamme useimmista tuli sohjon mukana pientä elävää särkeä. Suurin lukumäärä oli Marja-Leenan avaamassa vanhassa kairanreiässä, josta sohjon mukana tuli yli 80 kpl pieniä särjenpoikasia. Uusista kairanreijistä kalanpoikasia ei tullut.

(kuva: Jari Saarinen)

Myllykosken Martti sai Ylitornion Raanujärvesta 17.4.2008 kuvassa olevan kalan.Kalaa epäilemme lajiltaan Seipiksi ja se tuntui liikkuvan siikojen seurassa. Kala painoi 115g ja oli 25 cm pitkä.

(kuva: Mauri Rapo)

 

Sinkkosen Arvin pyydysti 29.12.-98 Kalliohaudanmaan louhokselta 5,796 kg painoisen kirjolohen. Koukkumiehenä toimi
Kalervo Rapo. Lehtileike Viiskunta-lehdestä.

(kuva: Eeva-Liisa Kulju)

Tällainen pilkkikaverilmestyi juuri kairatusta reijästä lohimontulla 9.2.2008. "Sammakko ennusti lauhojen pilkkikelien jatkuvan toistaiseksi. Kuvauksen jälkeen laitoin kaverin takaisin reikään ja se sukelsi takaisin jään alle".

(kuva: Mauri Rapo)

Saarisen Marja-Leena pilkki Alajärvestä 23.3.2008 ahvenen, joka oli saanut naamaansa pääsiäisvärityksen. Väri oli kuvanottohetkellä tosin jo hieman haalistunut.

(kuva: Risto Saarinen)

 

A-P Koivumäki sai 15.3.2007 Alavuden Pumppulammesta
565 gramman painoisen,
31 cm pituisen ahvenen!

(kuva: A-P Koivumäki)

Riston uistelusaalis Alajärvi Uistelussa vuonna 2001. Lähes kuuden kilon matkaradiolla heltisi kisassa erikoispalkinto.

(kuva: J. Saarinen)

Buster-uistelussa 2007 Risto väsytti haavin, jossa oli ahvenkin jo valmiina - tosin vähän huonokuntoinen.

(kuva: J. Saarinen)

 

Kari Pihlajamäki sai sinisen ahvenen Kuivasjärvestä 13.1.2007. Kalakaverit epäilivät, että ahvenella oli kylmä,
koska se oli sininen!

(kuva: Mauri Rapo)

Riston lohimontulta 14.1.2007 pyydystämä kirjolohi oli varustettu kolmella vatsaevällä.

(kuva: R. Saarinen)

Tässä vielä toinen kuvakulma samasta eväkkäästä.

(kuva: R. Saarinen)