30.5.2020

Heitto- ja soutu-uistelun OP-Cup 2020

Tervehdys kaikille. Näyttäisi siltä, että pääsemme pienin kalenteri- sekä sääntömuutoksin aloittamaan heitto- ja soutu-uistelun OP-CUP 1.6.2020 jälkeen hallituksen lievennettyä kokoontumisrajoituksia. Liitteet: Koronatiedote seuroille ja Ohje yleisötilaisuuksiin. Kisakausi olisi seuraavanlainen:

Pe 5.6.2020 Iso-Soukkajärvi, Alavus
Pe 3.7.2020 Karvian järvi, Karvia (PM)
Pe 24.7.2020 Rantatöysänjärvi, Alavus
Pe 14.8.2020 Varpulan allas, Seinäjoki
Su 30.8.2020 Ähtärinjärvi, Alajärvi (tarvittaessa kilpailun järjestää LUK muualla)

Runkosäännöt ovat muuten samat kuin nyt on jo julkaistukin, mutta muutamaan asiaan tulee pieniä muutoksia. Riskiryhmäläisten osalta noudatamme SVK ohjeistusta ja jos tunnet itsesi sairaaksi ennen kilpailua, ymmärräthän jäädä kotiin. Osallistumismaksujen suhteen noudatamme tiukkaa linjaa, rahan käsittelyssä piilee selkeä tartuntariski, joten VARAA TASARAHA MUKAAN. Valitettavasti yleisöä ei nyt paikalle voida kutsua, kilpailunjärjestäjät sopivat kalojen noutajien kanssa kalojen hausta vasta kilpailun jälkeen. Muilta osin noudatamme SVK:n antamia ohjeistuksia ohjeita kilpailuiden järjestäjille. VASTUU ON NYT MEILLÄ KAIKILLA!!!
Alavudella 6.5.2020, Pasi Huhtala, ASUK, 0500 500157

SVK ohjeistukset kisojen järjestäjille:

SVK:n johtoryhmä suosittelee seuroilleen ja piireilleen tarkkaa harkintaa kesän kilpailujen järjestämisen suhteen.
Otattehan kilpailun järjestelyissä huomioon:
- Riittävä turvaväli sekä osallistujien että kilpailujärjestäjien kesken 2 metriä myös punnituksessa, palkintojen jaossa, kilpailukeskuksessa yms.
- Vältetään kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä, palkintojen jaossa yms.
- Varataan kilpailukeskukseen mahdollisuuksien mukaan käsienpesumahdollisuus saippualla tai käsidesiä sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Varataan kilpailukeskukseen nenäliinoja tai muuta soveltuvaa paperia sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Riskiryhmiin kuuluvat. Kukin riskiryhmäläinen käyttää omaa harkintaansa Valtioneuvoston toimintaohjetta noudatettaessa. Seurojen ja piirien ei tule kannustaa riskiryhmiin kuuluvia rikkomaan ohjetta.
- Kilpailuihin lähdetään vain terveenä. Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, tai perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
- Kilpailuihin kuljetaan ensisijaisesti omalla autolla yksin tai oman perhekunnan kesken (tai pyörällä tms).

 

12.3.2020

Morjensta pöytään kaikille
alkavaa kisakautta odottaville harrastajille!

Ahdin vuonna 2020 heitto- ja soutu-uistelun OP-cuppiin ei suuria muutoksia ole luvassa. Viime vuodeksi sääntöjä ja tuttuja kisakonsepteja muutettiin melkoisesti ja ilmeisen onnistuneesti, koska kilpailijoita oli tasaisen hyvä määrä mukana jokaisessa osakilpailussa. Ainoa isompi huomionarvoinen seikka vuoden 2020 säännöissä koskee kalan käsittelyä. Toivomuksena olisi, että jokainen venekunta huolehtisi omalta osaltaan kalojen kylmäketjun säilymisestä ja tämähän toteutuu käytännössä helpoiten laittamalla kala-astiaan vaikkapa pari jäätynyttä limsa pulloa. Cupin aloitusta myös pikkuisen siirrettiin eteenpäin ja tänä vuonna ei todennäköisesti tarvitse jännittää sitä, että pitääkö aloituskilpailu muuttaa pilkkikilpailuksi :)

Vuonna 2020 cupin pääyhteistyökumppanina jatkaa Alavuden Osuuspankki ja cupissa kisaillaan taas viidellä eri mielenkiintoisella järvellä. Kisakausi aloitetaan ASUKIN toimesta 22.5 isolla Soukkajärvellä ja jokunen vuosi sitten lähes jäälauttojen seassa pidetyn harjoituskisan kokemusten perusteella järvessä on valtavasti potentiaalia. Tällä kertaa on oletuksena, että hauet ovat ehtineet suorittamaan rauhassa suvunjatkamispuuhat kilpailupäivään mennessä ja luvassa olisi melkoista meininkiä vapojen ja haavien varressa. Seuraavaksi karavaani matkaa Suninsalmelle 29.5, jossa LEUK järjestää kisat. Ähtärinjärven pohjoispää on kisanäyttämönä tuttu lähes kaikille, mutta tähän vuodenaikaan kalan tulo saattaa yllättää positiivisesti skeptisemmänkin harrastajan. Suninsalmella ainakin allekirjoittaneen venekunnassa on päänvaivaa aiheuttanut myös se seikka, että kala on ollut syönnillään lähes aina väärällä puolella siltaa :) Pienen tauon jälkeen kisaillaankin sitten piirinmestaruudesta legendaarisella Karvianjärvellä JUKIN toimesta. Viime vuonna järjestetyn viiden hauen uistelun tulos taso ei kyllä kerro järven tilanteesta yhtään mitään ja tähän aikaan kesästä meininki tulee olemaan vapojen taipumisen suhteen jotain IHAN MUUTA!!!

Seuraavaksi suunnistetaan Rantatöysänjärvelle, ASUKIN järjestämiin zembaloihin 24.7. Rantatöysänjärvellä OP-cupin kisat pidetään nyt kolmannen kerran, mutta nyt kilpailun ajankohtaa on siirretty ihan kokeilumielessä heinäkuulle. Tämänvuotisen kisan huomattavasti myöhäisempi ajankohta tarkoittaa todennäköisesti myös sitä, että mittakuhia ja isompia haukia kannetaan puntarille selkä vääränä. Saapi nähdä millaiset ilmeet hornetti miehillä on punnitus jonossa, kun kala-astioiden kannet avataan :) Cupin viimeisen osakilpailun järjestää LUK erittäin kalaisalla Varpulan altaalla 14.8. Varpulassa ei olla kisailtu hetkeen aikaan, mutta aikaisempiin kokemuksiin nojaten kalaa tulee ja paljon. Toivotaan, että cup pysyy tasaisena hamaan loppuun asti ja mitalikolmikko ratkeaisi vasta tämän viimeisen osakilpailun jälkimainingeissa!
Näillä saatesanoilla toivotan kaikki uudet ja vanhat harrastajat tervetulleiksi kesän koitoksiin, onhan taas mielenkiintoinen kausi tulossa vai mitä!!!

Pasi Huhtala, ASUK


Kisauutisia – Facebook

21.3.2020

• 2020 Sivut avattu

 

Wordpress kotisivut

 

Copyright © 2020 Alavuden seudun Urheilukalastajat Ry - All Right Reserved - Webdesign by J. Saarinen