Morjensta pöytään kaikille
alkavaa kisakautta odottaville harrastajille!

Ahdin vuonna 2020 heitto- ja soutu-uistelun OP-cuppiin ei suuria muutoksia ole luvassa. Viime vuodeksi sääntöjä ja tuttuja kisakonsepteja muutettiin melkoisesti ja ilmeisen onnistuneesti, koska kilpailijoita oli tasaisen hyvä määrä mukana jokaisessa osakilpailussa. Ainoa isompi huomionarvoinen seikka vuoden 2020 säännöissä koskee kalan käsittelyä. Toivomuksena olisi, että jokainen venekunta huolehtisi omalta osaltaan kalojen kylmäketjun säilymisestä ja tämähän toteutuu käytännössä helpoiten laittamalla kala-astiaan vaikkapa pari jäätynyttä limsa pulloa. Cupin aloitusta myös pikkuisen siirrettiin eteenpäin ja tänä vuonna ei todennäköisesti tarvitse jännittää sitä, että pitääkö aloituskilpailu muuttaa pilkkikilpailuksi :)

Vuonna 2020 cupin pääyhteistyökumppanina jatkaa Alavuden Osuuspankki ja cupissa kisaillaan taas viidellä eri mielenkiintoisella järvellä. Kisakausi aloitetaan ASUKIN toimesta 22.5 isolla Soukkajärvellä ja jokunen vuosi sitten lähes jäälauttojen seassa pidetyn harjoituskisan kokemusten perusteella järvessä on valtavasti potentiaalia. Tällä kertaa on oletuksena, että hauet ovat ehtineet suorittamaan rauhassa suvunjatkamispuuhat kilpailupäivään mennessä ja luvassa olisi melkoista meininkiä vapojen ja haavien varressa. Seuraavaksi karavaani matkaa Suninsalmelle 29.5, jossa LEUK järjestää kisat. Ähtärinjärven pohjoispää on kisanäyttämönä tuttu lähes kaikille, mutta tähän vuodenaikaan kalan tulo saattaa yllättää positiivisesti skeptisemmänkin harrastajan. Suninsalmella ainakin allekirjoittaneen venekunnassa on päänvaivaa aiheuttanut myös se seikka, että kala on ollut syönnillään lähes aina väärällä puolella siltaa :) Pienen tauon jälkeen kisaillaankin sitten piirinmestaruudesta legendaarisella Karvianjärvellä JUKIN toimesta. Viime vuonna järjestetyn viiden hauen uistelun tulos taso ei kyllä kerro järven tilanteesta yhtään mitään ja tähän aikaan kesästä meininki tulee olemaan vapojen taipumisen suhteen jotain IHAN MUUTA!!!

Seuraavaksi suunnistetaan Rantatöysänjärvelle, ASUKIN järjestämiin zembaloihin 24.7. Rantatöysänjärvellä OP-cupin kisat pidetään nyt kolmannen kerran, mutta nyt kilpailun ajankohtaa on siirretty ihan kokeilumielessä heinäkuulle. Tämänvuotisen kisan huomattavasti myöhäisempi ajankohta tarkoittaa todennäköisesti myös sitä, että mittakuhia ja isompia haukia kannetaan puntarille selkä vääränä. Saapi nähdä millaiset ilmeet hornetti miehillä on punnitus jonossa, kun kala-astioiden kannet avataan :) Cupin viimeisen osakilpailun järjestää LUK erittäin kalaisalla Varpulan altaalla 14.8. Varpulassa ei olla kisailtu hetkeen aikaan, mutta aikaisempiin kokemuksiin nojaten kalaa tulee ja paljon. Toivotaan, että cup pysyy tasaisena hamaan loppuun asti ja mitalikolmikko ratkeaisi vasta tämän viimeisen osakilpailun jälkimainingeissa!
Näillä saatesanoilla toivotan kaikki uudet ja vanhat harrastajat tervetulleiksi kesän koitoksiin, onhan taas mielenkiintoinen kausi tulossa vai mitä!!!

Pasi Huhtala, ASUK


Kisauutisia – Facebook

21.3.2020

• 2020 Sivut avattu

 

Wordpress kotisivut

 

Copyright © 2020 Alavuden seudun Urheilukalastajat Ry - All Right Reserved - Webdesign by J. Saarinen