Säännöt 2019

Uistelu tapahtuu soutaen ilman lisävoimaa, myös heittely on sallittua; veneissä ei sallita moottoria, poikkeuksena yksinuisteleva voi käyttää sähköperämoottoria.
Ankkurin käyttö on sallittu.
Veneessä korkeintaan kaksi henkilöä + alle 12-vuotias henkilö (ei saa osallistua aktiiviseen kalastukseen).
Vaparajoitus: neljä vapaa/venekunta ja yksi uistin/vapa; sivuperukkeet yms. kielletty.
Syöttien, houkutusaineiden yms. käyttö on kielletty.
Pelastus-, veneily- tai kelluntaliivien käyttö on suositeltavaa, liivit on oltava veneessä mukana. Alle 18-vuotiailla on liivipakko.
Takiloiden/muiden syvääjien ja plaanareiden käyttö on kielletty.
Kaikuluotaimen käyttö on kielletty, puhelimen GPS-sovellusten käyttö on sallittu.
Ensimmäiseen osakilpailuun osallistuvat miehistöt veneessä ovat kippareita, myöhemmissä osakilpailuissa venekunnassa täytyy olla aina vähintään toinen näistä kippareista mukana.
18 - 64 vuotiailla kalastonhoitomaksu maksettuna.
Ukonilman sattuessa on soudettava lähimpään rantaan.
Kaikissa tilanteissa on huomioitava myös muut osanottajat ja onnettomuustilanteissa on ehdoton auttamisvelvollisuus.
Kertoimet: kuha 5, ahven 3, hauki 1 (tulos: kalan paino x kerroin = loppupaino).
Alamitat: kuha 45 cm. Kisajärjestäjillä on oikeus asettaa alamitat/ylämitat myös muille kalalajeille, lisäksi kisajärjestäjällä on näin halutessaan oikeus järjestää myös yhden kalalajin kilpailuita.
Kalat tapetaan heti ylös oton jälkeen ja tuodaan puntariin suolistamattomana, kala-astiat tulee tyhjentää ylimääräisestä nesteestä ennen siirtymistä punnitusalueelle.
Rauhoitussuositus 5 vuorokautta.
Osallistumismaksu on 25€, alle 18-v venekunnilta ilmainen.
Osakilpailukohtaisten palkintojen yhteisarvo on 2/3 osallistumismaksujen määrästä, 5 parasta venekuntaa palkitaan osallistujamäärän ollessa 15 tai yli ja 4 parasta venekuntaa palkitaan jos osallistujamäärä on alle 15.
Kukin kisajärjestäjä laittaa Cupin kokonaiskilpailun palkintoihin kerättävään pottiin osallistumismaksujen määrästä 10%. Summa vähennetään puoliksi osakilpailuissa kilpailijoille jaettavasta 2/3 palkinto-osuudesta sekä puoliksi kilpailun järjestäjälle jäävästä 1/3 osuudesta. Cupin kokonaiskilpailussa palkitaan 3 parasta venekuntaa.
PM kilpailussa noudatetaan Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri ry:n vahvistamia kilpailusääntöjä.

Cupin pisteet:
Osakilpailun voittaja saa 30 pist., toinen 29 pist., kolmas 28, neljäs 27, viides 26 ja siitä edelleen pisteen välein. Osakilpailun painavimmasta kalasta saa 3 lisäpistettä, jotka säilyvät loppupisteisiin, vaikka ko. kisan pisteet muuten putoaisivat pois. Lakeuden urheilukalastajien järjestämä osakilpailu Kuorasjärvellä on samalla piirinmestaruuskisa. Kokonaispisteisiin lasketaan neljä parasta osakilpailutulosta per venekunta. Cupissa osanottopisteitä 3 / kisa.

Tulokset:
www.asuk.fi
sekä järjestäjäseurojen nettisivuilla.

 

 

Copyright © 2019 Alavuden seudun Urheilukalastajat Ry - All Right Reserved - Webdesign by J. Saarinen