Morjensta pöytään kaikille
alkavaa kisakautta odottaville harrastajille!

Ahdin vuonna 2019 heitto- ja soutu-uistelun OP-cupin perinteiset ja hyväksi havaitut konseptit heitetään osittain romukoppaan ja uudistuksia, toivottavasti tietenkin hyviä sellaisia on tulossa sekä runkosääntöihin että yksittäisten kilpailuiden sääntöihin. Kilpailuista on muotoutunut ajan saatossa pääsääntöisesti teknisiä lumpeikoissa, konnikoissa ja kivikoissa rymisteltäviä alamitattomia mättökisoja ja tänä vuonna muutamalla uudistuksella saadaan toivottavasti jotain muutoksia aikaan, kun esimerkiksi Karvialla puntarille voi tuoda vain viisi (5) isointa haukea ja Kalajärvellä puntarille kelpaa vain kuhat. Myös yksin uistelevien ja heittomiesten touhut helpottuu huomattavasti, kun jatkossa lonely riderit saa käyttää sähkövispilää ja heittomiehet ankkuria. Tänä vuonna myös kisapäivät on saatu sorvattua paremmin sopimaan isojen poikien cuppia (Tuurin kyläkaupan Pohjanmaa Cup) kiertävien aikatauluihin, perättäisiä kisapäiviä nyt ei sitten muuten löydy näiden kahden hienon cupin välillä.

Vuonna 2019 cupin pääyhteistyökumppanina jatkaa Alavuden Osuuspankki ja cupissa kisaillaan taas viidellä eri mielenkiintoisella järvellä. Kisakausi aloitetaan JUKIN toimesta 10.5 Karvian järvellä ja kun järvi tunnetaan isojen ja vielä isompien haukien pesäpaikkana niin odotukset viiden (5) isoimman hauen painon suhteen ovat kyllä erittäin korkealla, itse veikkaan voitto tulokseksi rapeata 35kg. Seuraavaksi karavaani matkaa Rantatöysänjärvelle 24.5 ASUKIN järjestämiin zembaloihin. Rantatöysänjärvi oli ensimmäistä kertaa mukana kisakalenterissa kaudella 2018 ja tämän kokemuksen perusteella on kyllä taas odotettavissa hienot ja kalaisat kisat. Tämän vuotisen kisan myöhäisempi ajankohta tarkoittaa luultavasti myös sitä, että mittakuha ja isompi hauki(mitä muuten järvessä piisaa) ovat myös kovalla purulla ahvenen lisäksi. Pienen tauon jälkeen cup jatkuu Suninsalmella 5.7 LEUKIN järjestämänä. Huhujen mukaan sillan kumpikin puoli on jälleen kisakäytössä ja luultavasti tähän ajankohtaan järjestettävä kilpailu tulee ratkeamaan kuhamiesten ja ahvenmiesten kesken, kyllä näin on.

Järjestyksessään seuraava kilpailu pidetään teoriassa parhaimpaan kuha-aikaan 26.7 yhdellä seutukunnan kuhaisimmalla järvellä, Kalajärvellä ASUKIN järjestämänä. Teoriassa parhaimpaan kuha-aikaan pidettävä skapa on käytännössä puhdas kuhakisa, eli yksinkertaisuudessa isoimman kuhasaaliin puntarille kantanut venekunta on voittaja. Niin ja jos jollakin on tuoda puntarille isompi kuha mitä allekirjoittanut sekä Pihlajamäen Kari on aikoinaan järvestä rantaan kantanut, niin lupaan maksaa venekunnalle omasta taskusta 50€ käteistä rahaa. Kuha muuten painoi 8.745kg.

Cupin viimeinen osakilpailu on samalla PM-kilpailu, kisan järjestää LUK kalaisalla Kuorasjärvellä 16.8. Kuorasjärvellä on teoriassa mahdollisuus pärjätä myös kuhalla tähän vuodenaikaan, mutta uskon kuitenkin vahvasti että kirkkain mitali pokataan hornetti-miesten toimesta ahvenilla ja pulikka hauilla, voin toki olla täysin väärässäkin asian suhteen. Joka tapauksessa päätöskisastakin on odotettavissa varsin mielenkiintoinen ja toivon mukaan cupin mitalikolmikko selviää vasta tämän viimeisen osakilpailun jälkimainingeissa.

Näillä saatesanoilla toivotan kaikki uudet ja vanhat harrastajat tervetulleiksi kesän koitoksiin, onhan mielenkiintoinen kausi tulossa vai mitä!!!

Pasi Huhtala, ASUK


Kisauutisia – Facebook

24.3.2019

• 2019 Sivut avattu

 

hieronta Hameenkyro

 

Copyright © 2019 Alavuden seudun Urheilukalastajat Ry - All Right Reserved - Webdesign by J. Saarinen